Van wie krijg je les?

Vanuit Schrijfcursussen Alkmaar worden meerdere schrijfcursussen verzorgd. Er zijn dan ook meerdere docenten bij betrokken.

Criteria voor docenten

Elk van onze docenten heeft minimaal 15 jaar ervaring, zowel met lesgeven als binnen het desbetreffende vakgebied. Veel van onze docenten zijn tweetalig. Cursussen kunnen dus in het Engels worden aangeboden. Jezelf aanmelden als docent kan hier.

Schrijfbegeleiding/schrijftraject

Vooraf maken we kennis om te kijken welke docent je het beste kan begeleiden. Hierbij is het vooral belangrijk dat jouw wensen en zijn/haar kennis op elkaar aansluiten. Ook is het belangrijk dat er een klik is.

Maak kennis met enkele docenten

Maresa Jacobse
Auteur, blogger, vertaler en verhalenverteller

Maresa schrijft sinds 2001 kinderboeken en is onder meer gepubliceerd bij uitgeverij Kluitman. Ook schrijft zij blogs, korte verhalen en artikelen. In 2018 verzorgde zij onder andere masterclasses en workshops storytelling voor diverse grote banken. Vanuit haar eigen bedrijf werkt zij voor grote en kleine klanten - van Philips tot plaatselijke sportwinkels. Zij schoolt zich jaarlijks bij in New York (Gotham Writers en literaire cursussen) en is tweetalig (US-EN en NL).

LinkedInWebsite
Suzanne Buis
Auteur, gedachtenschenker, vertaler en trainer

Suzanne Buis publiceerde in 2018 haar 100ste boek en schrijft voor zowel jeugd als volwassenen. Ze heeft meerdere succesvolle kinderboekseries op haar naam staan (zoals Lizzy en Floortje Bellefleur). Suzanne geeft lezingen over hoogbegaafdheid en werd in 2017 genomineerd voor de Mensa-award. Verder coacht zij bij het optekenen van levensverhalen optekenen en bij journalistiek schrijven.

LinkedInWebsite
Eveline Broekhuizen
Schrijfcoach, redacteur en corrector

Eveline Broekhuizen is schrijfcoach, redacteur en corrector. Met haar bedrijf Elibro Tekst & Redactie helpt ze schrijvers het beste uit hun verhaal naar boven te halen. Eveline werkte onder meer bij de Wereldbibliotheek en als freelancer heeft ze talloze uitgeverijen en auteurs geholpen om mooie boeken tot stand te laten komen: van literaire romans en thrillers tot management- en kinderboeken. In haar actieve en inspirerende workshops maakt Eveline gebruik van haar ervaringen met mindfulness en het onderwijs.

LinkedInWebsite