Schrijf je eigen TED-talk

TED-talks zijn korte presentaties van (meestal) 18 minuten. In elke presentatie nemen de sprekers je mee in hun eigen verhaal om je zo te inspireren of verrassende inzichten te geven.

Ook jij hebt een verhaal

En je verhaal is TED-waardig. Waarom? Omdat iedereen een uniek verhaal heeft. In deze tweedaagse workshop (twee keer een halve dag) ontdek je op de eerste dag wat je verhaal is. Schrijf vanuit je hart en toon je kwetsbaarheid. Je zult verrast zijn door de inzichten die dit geeft. Na een ochtend intensief werken krijg je een huiswerkopdracht mee.

Op de tweede dag van de cursus heb je in de ochtend nog tijd voor je huiswerkopdracht. ’s Middags gaan we opnieuw intensief aan de slag. Je gaat je TED-talk in 3 minuten aan de anderen presenteren. Met deze start van je TED-talk zorg je dat anderen meer willen horen.

En dan?

Je verhaal is nog niet af. Nadat je feedback hebt gekregen van zowel de andere deelnemers als van de docent, neem je al het geleerde mee. Ga op zoek naar de eerstvolgende Tedx bij jou in de buurt en kijk of je met deze basis op de rode stip kunt komen te staan. Of pak het anders aan: zet je video op YouTube en/of je eigen website, of herschrijf het verhaal als een meeslepend blogartikel.

Je kiest zelf hoe je je verhaal naar buiten brengt. Wij geven je in elk geval de stevige basis die je verhaal TED-waardig maakt. Of, vrij vertaald van TED: we helpen je met het formuleren van ideeën die het waard zijn om te delen.

Van wie krijg je les?

Er zijn twee docenten bij deze workshop betrokken. Op de eerste dag maak je kennis met Eveline Broekhuizen, een door de wol geverfde cursusleider die het haar missie heeft gemaakt anderen te helpen hun verhaal op te schrijven.

Op dag twee krijg je les van Maresa Jacobse. Zij heeft in Alkmaar het uitgebreide coachingstraject rond Tedx Alkmaar doorlopen en kent het klappen van de zweep. Daarnaast is zij een ervaren verhalenverteller en marketeer die al veel particulieren en ondernemers hielp met het aanscherpen van hun presentaties en videopitches.


Schrijf je in voor deze workshop