Maandcursus voor auteurs

Direct inschrijven? Scroll naar onder of mail maandcursus@schrijfcursusalkmaar.nl om je plek te reserveren. Wil je eerst het cursusprogramma ontvangen? Vraag dan de digitale folder aan of download deze hier (vanaf oktober 2019).

Dag 1: masterclass professionele schrijftrainingen
Eveline Broekhuizen – schrijfcoach & trainingsexpert

Verbeter jezelf als docent en schrijftrainer

Creëer een cursus die staat als een huis.

Inzicht in lesstructuur, didactiek van schrijfcursussen, inspelen op groepsdynamiek, je trainingen persoonlijk(er) maken.

Wanneer je een boek hebt geschreven, is iedereen benieuwd hoe je dat hebt gedaan en dan is de stap naar het geven van schrijfworkshops en -trainingen snel gemaakt. Maar hoe bedenk je een professionele cursus die de deelnemers boeit en inspireert?

Tijdens deze eerste masterclass bouw je een schrijftraining op die staat als een huis. Je ontvangt tools en inspiratie om telkens nieuwe, interactieve schrijfoefeningen te bedenken en moeiteloos aan te passen. Bovendien kan het docentschap een waardevolle aanvulling zijn op je schrijfwerk; kennis delen versterkt je eigen vaardigheden.

Dag 2: sta sterker voor de groep
Michael Reefs – auteur & professioneel spreker

Vergroot je zichtbaarheid en optimaliseer je lesbezoeken, lezingen en andere boekgerelateerde activiteiten.

Vaker en beter voor de klas.

Hoe krijg je een groep in beweging? Wat maakt je interessant als auteur? Hoe wordt je beter gevonden en geboekt door scholen, bibliotheken en stichtingen?

Kijk je uit naar schoolbezoeken? Spring je enthousiast op als de SSS je een e-mail stuurt? Zo ja, fantastisch – dan ga je sterk van start. Zo nee, dan brengen we daar verandering in.

Onder leiding van een expert leer je hoe je een groter succes maakt van elk schoolbezoek. Als opstapje voor Marketing en social media voor auteurs leer je jezelf bovendien profileren zodat scholen je sneller inschakelen.

Dag 3: marketing en social media voor auteurs

De kracht van social: bereik je lezers en behoud de belans tussen persoonlijk en zakelijk.

Gastdocent: Chinouk Thijssen

Presenteer jezelf, zowel online als voor een groep. Na deze laatste trainingsdag weet je precies welke kanalen je inzet om je doelgroep te bereiken. Laat je inspireren door een expert in het veld.

Waar en hoe begin je? Wat is interessant om te delen? Hoe bouw je een publiek op en bereik je je eigen lezers? Op welke manier behoud ik de balans tussen persoonlijk en zakelijk? Hoe ga je om met kritiek op social media?

Tijdens deze masterclass leer je hoe je social media als schrijver kunt inzetten zonder dat het een reclamezuil wordt. Ook vertelt Chinouk precies wat de kracht is van het onlineplatform.

Inschrijven & meer informatie